אז החלטתם שאתם הולכים על חופשה בלבן – בחירה נכונה. עכשיו, צריך להתכונן – בכל זאת זה לא "בטן-גב". אז מההכנות הדרושות, דרך התאמת החופשה לקהל היעד ועד לשורת המחיר הכה חשובה – קבלו את כל התשובות לשאלות שתמיד הציקו לכם לגבי הנושא הכי חם בחודשי החורף הקרים: חופשות סקי וסנובורד.
כמה זה עולה?
פחות ממה שאתם חושבים. חופשות סקי הן כבר מזמן לא מותרות לעשירים בלבד, ומדי שנה גדל היצע החופשות שמכוונות לקהלי יעד שרוצים לסגור את החופשה השנתית שלהם בסכום תלת-ספרתי של יורו (במלים אחרות: פחות מ-3000 שקלים).
אתרי הסקי במזרח אירופה זוכים בשנים האחרונות לתנופת פיתוח אדירה תוך שרמת המחירים נשארת אטרקטיבית (החל מ-700 יורו לאדם בחדר זוגי לשבוע), ופריחתו של קונספט חופשות הסקי המקוצרות – סופ"ש ארוך הכולל שלושה ימי גלישה מלאים – מאפשר לקפוץ לשלג באותה קלות ומחיר של קפיצה לאילת.
טיפ: חופשת סקי מורכבת מחלקים רבים – טיסה, לינה, ציוד, העברות וכדומה – ושינוי בכל אחד מהם יכול להשפיע, לעיתים אף משמעותית, על המחיר הכולל. כך למשל בחירה ללון בדירת נופש בשירות עצמי במקום במלון מפואר, או שכירת ציוד גלישה על פני קנייה – יוכיחו את עצמן במבחן הכיס.
למי זה מתאים?
לכולם. לא צריך להיות ספורטאים או חובבי אקסטרים כדי לגלוש. לא צריך להיות בגיל מסוים או ממין מסוים כדי ליהנות מגלישה בפרט ומחופשת סקי בכלל. שיפורים ברמת ציוד הגלישה הופכים את הספורט לקל ללמידה מתמיד, ועיירות הסקי מציעות שלל אטרקציות ואפשרויות לבילוי גם למי שלא מעוניינים לבלות את כל זמנם על המסלולים (ראו בהמשך).
ברובם המוחלט של אתרי הסקי בתי הספר לגלישה פותחים את שעריהם לילדים כבר מגיל 4 ובעולם מתועדים אנשים שגלשו במדרונות גם לאחר שמלאו להם 100.